Начало Архив на броевете 2013 БРОЙ № 7/2013 ВИДОВЕ ДЪРЖАВНИ ПОМОЩИ С ОГЛЕД НА ТЯХНАТА СЪВМЕСТИМОСТ С ПРИНЦИПИТЕ НА ВЪТРЕШНИЯ ПАЗАР

ВИДОВЕ ДЪРЖАВНИ ПОМОЩИ С ОГЛЕД НА ТЯХНАТА СЪВМЕСТИМОСТ С ПРИНЦИПИТЕ НА ВЪТРЕШНИЯ ПАЗАР

Български English

Автор

Гинка Валериева

 

Анотация

С цел систематизация на многобройните правила във връзка с държавната помощ и съответно определяне приложимите за всички ситуации или такива, валидни само за определени случаи на държавно подпомагане, авторът обособява видовете държавни помощи. Отправна точка за подобна систематизация се явяват няколко критерия. Настоящото изследване се спира на видовете държавна помощ с оглед тяхната съвместимост с принципите на вътрешния пазар.

Направени са следните деления на държавните помощи:

I. Съвместими и несъвместими помощи. Делението се осъществява на база съответствие на помощта с принципите на вътрешния пазар. Делението на държавните помощи на съвместими и несъвместими показва как точно трябва да е структурирана дадена помощ, на какви условия трябва да отговаря и какви цели трябва да преследва, за да бъде съвместима, т.е. за да може реално да се осъществи.

II. Допустими и недопустими помощи. Делението на държавните помощи на допустими и недопустими се извършва с оглед правния ефект, който те постигат.

 

Locked Отвори в PDF

За нас Настоящ брой Архив на броевете Условия за публикуване Абонамент Преглед на правни книги Новини Контакти Карта на сайта